Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (449 woorden)

Zit en sta bureau's

Zit en sta bureau's

zit en staanbureau's

in de hoogte verstelbare zit/sta werkplaatsen

Ergonomisch werken want je hebt maar één lichaam draag er zorg voor!

Bij offiRent investeren we in uw gezondheid met zit en staan bureau's, immers onderzoek wijst uit dat we té lang op onze derrière zitten, soms zelfs meer dan 8u per dag. Gezondheidsexperts beweren dat dit minstens zo slecht is als roken. De ganse dag zitten op een stoel.... dat is niet het echte leven! Sta eens recht en je bureau volgt je.

Rugklachten, RSI, concentratieverlies... wie langdurig in dezelfde houding zit, heeft een verhoogde kans op allerlei klachten. De oplossing? Een in de hoogte verstelbare zit/sta-werkplek. Kwestie van zittend en staand werk af te wisselen. In Scandinavië zijn deze verstelbare bureaus al een tijdje ingeburgerd maar ook in ons land zijn de zit/sta-bureaus in opmars.

Het grootste voordeel is van ergonomische aard. Afwisselen tussen zittend en staand werken voorkomt heel wat klachten. Ergonomen benadrukken dat het al gezond is als je zo’n 20% van de werktijd staat in plaats van zit. De hoogte van een zit/sta-bureau is eenvoudig aan te passen per gebruiker. De ideale hoogte voor een staand bureau? Navelhoogte! Heel wat gebruikers hebben aangename ervaringen van een zit/sta-bureau. Zit/sta-bureaus passen in nagenoeg elke sector en op elke locatie: aan het onthaal, in een kantooromgeving, in een vergaderzaal, in de klas, ... Uit een onderzoek blijkt dat een staande vergadering gemiddeld 35% sneller afgehandeld is. Ook op vlak van budget zijn er diverse mogelijkheden. Je hebt instapmodellen voor een paar honderd euro maar er zijn ook gesofisticeerde modellen met elektrische bediening, fraaiere afwerking, kabelgoten, enzovoort. Er bestaan elektrisch verstelbare zit/sta-bureaus met een geheugenfunctie. Via een display verstel je het werkblad moeiteloos naar jouw ideale zit- of sta-hoogte.

Doe de Zittest van Partena Ziekenfonds en check of ook jij te vaak stilzit! Wie meedoet krijgt 4 weken lang élke week gratis originele beweegtips op maat. Meer informatie op: www.IkZiejeWelZitten.be

Doe je ook iets met onze tips ?

  • Al ooit gehoord van een walking meeting ? Sleur je collega's mee naar buiten en vergader eens wandelend, plan je het op voorhand in of geef je het ons door, wij zorgen voor een hond die de weg kent en die gratis mee gaat wandelen!
  • drink tijdens de werkuren water uit kleine glazen, zodat je vaker moet rechtstaan om water te gaan halen én om het toilet te bezoeken
  • Haal gratis aan 't onthaal je alarmklokje en verander om het uur je bureau van hoogte.
  • Bij het rechtstaan, stretch regelmatig je kuitspieren. Ga afwisselend op je tenen en op je hielen staan. Krul je tenen zoveel mogelijk naar boven wanneer je op je hielen staat, zorg dat je kuitspieren goed worden opgespannen.
Secretariaatswerk uitbesteden
Post Sorteren
 

Heb je vragen of een idee ?

Bij offiRent denken wij altijd met u mee, en we kunnen samen uw idee uitwerken.

contacteer ons

of geef ons een belletje
+32 13 26 10 10

ONZE DIENSTEN

diensten die offiRent kan aanbieden

Virtueel kantoor
De maatschappelijke zetel van uw bedrijf op een professioneel adres.
Therapie Ruimte
Rustgevende ruimte voor één op één gesprekken voor de consulent
Vergaderzaal
Vergaderzaal ingericht voor 10 personen met extra diensten.
Makerspace
Heb je een goed idee? Wij helpen je idee uit te werken in ons MakerspaceLab.
Winst Maken
Een professioneel kantoor laat je winst stijgen. Bereken hier je winst!