Fontgrootte: +
6 minuten leestijd (1212 woorden)

Wanneer kerstboom zetten ?

offiRent kerstboom

 Waarom zet offiRent zijn kerstboom al op 18 november 2021?

Wanneer de kerstboom zetten ?  Volgens ongeschreven regels mag de kerstboom gezet worden op 21 december. Maar met de jaren wordt de kerstboom steeds vroeger opgezet. Mensen houden van de gezelligheid van Kerstmis. 

offiRent vind dat kerstlampjes een sfeer van gezelligheid geven en mensen samen brengt. In deze donkere winter dagen is het dan ook belangrijk om een lichtpunt te geven aan de mensen die het moeilijker hebben. 

Ook is op 19 november 2021 de officiële opening van Winterland Hasselt, dit was voor ons ook een teken dat het tijd was om de boom boven te halen. 

Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all 30 feet tall.

Maak je nooit zorgen over de grootte van je kerstboom. In de ogen van kinderen zijn ze allemaal 10 meter hoog.

Larry Wilde

Een kerstboom zetten is leuk 

Wanneer u de kerstboom zet, vind niet iedereen het even leuk om een kerstboom te plaatsen, want er komt wel wat bij te kijken.   Bij offiRent worden er zelfs sommige moedeloos om de Kerstboom uit de war te halen

Kerstboom Grote Markt Brussel

De 18 meter hoge kerstboom die dit jaar op de Grote Markt van Brussel zal prijken, is er eentje uit Dilbeek, meer bepaald uit de voortuin van Paul Vierendeels uit de Lindendreef. De duurzame opvolging ervan is verzekerd door het planten van 10 nieuwe dennen.

De kerstboom wordt gezet op 18 november 2021. De verlichting van de kerstboom gaat voor het eerst branden op vrijdag 26 november om 18u, voorafgaand aan de eerste klank- en lichtshow. 

Het is de officiële inhuldiging van Winterpret, dat diezelfde dag om 12u de deuren opent.

Waarom een kerstboom zetten?

In de christelijke traditie zet men een kerstboom op met kerst, omdat de driehoekige vorm doet denken aan de heilige drie eenheid van de vader, de zoon en de heilige geest. 

Maar tegenwoordig zetten de mensen een kerstboom meer voor de sfeer en gezelligheid in de donkere winter dagen.

Het overlegcomité van 17 november. 

De kerstboom zetten, gaat het overlegcomité inzake corona geen roet in het eten gooien....    Want na het corona overlegcomité van 17 november 2021 is er besloten om sociale contacten te beperken en met voorkeur deze buiten te laten plaatsvinden.   Echter dit overlegcomité kon offiRent niet beletten om zijn Kerstboom te zetten.   Bij offiRent gingen we ervan uit dat  meer lampjes in deze donkere dagen een belangrijk gegeven is.


Corona regels 

Mondmaskerplicht 

De algemene mondmaskerplicht wordt uitgebreid. De plicht geldt nu voor iedereen vanaf 10 jaar en dus niet langer vanaf de leeftijd van 12 jaar. 

Co2-meter

Er  wordt werk gemaakt van CO2-meters in binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. De meters moeten volgens het Overlegcomité versneld en veralgemeend geplaatst worden in alle klaslokalen van scholen en bedrijven waar veel mensen samenkomen. 

Covid-Safe ticket

Het Covid Safe Ticket met het masker zal vanaf nu gebruikt worden voor alle evenementen - openbaar en privé - vanaf 50 personen binnenshuis en 100 personen buitenshuis. Ook op evenementen buiten moet dus een mondmasker opgezet worden. Op privéfeesten zoals een trouwfeest zou bovendien geen zelftest mogen ingezet worden. Daar moet een mondmasker gedragen worden, behalve als je zit.

 Ook deze regels blijven belangrijk.

• We moeten onze sociale contacten 'maximaal beperken'.

• Het is belangrijk om afstand te blijven bewaren.

Buiten afspreken is beter dan binnen.

• Binnenruimtes moeten zo goed als mogelijk geventileerd worden.

• Daarnaast blijft ook een goede handhygiëne belangrijk. 

Vaccins en tests 

- De algemene bevolking krijgt een derde prik tegen het voorjaar van 2022, in maart of april. De precieze timing voor de boostershots hangt af van de regio's, die het in goede banen moeten leiden. Een bijkomende      vaccinatiedosis was al voorzien voor een aantal doelgroepen, waaronder 65-plussers, personen met verminderde immuniteit of zij die werden ingeënt met Johnson & Johnson. Nu zal dus ook de rest van de bevolking in    aanmerking komen voor een extra prik.

- Voor de 5 tot 11-jarigen zal de vaccinatie zo snel mogelijk opgestart worden, indien er een gunstig advies komt van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-Ethiek, en na goedkeuring van het Europees    Geneesmiddelenagentschap. De prik voor 5 tot 11-jarigen is net zoals de derde prik voor iedereen op vrijwillige basis.

- Een brede vaccinatieplicht komt er vooralsnog niet, al is het coronacommissariaat wel gevraagd om verschillende pistes om de vaccinatiegraad op te trekken, te onderzoeken.

- De vaccinatieplicht voor het zorgpersoneel komt er wel. Zorgverstrekkers die zich tegen 1 april niet hebben laten vaccineren, worden ontslagen, werd maandag al beslist op het federale kernkabinet. 

Het is tot 12 december verplicht om vier dagen per week te telewerken. Iedereen met een functie die van thuis uit kan worden uitgevoerd, mag in die periode dus nog één dag per week naar kantoor. Bedrijven zullen in een register moeten vastleggen hoeveel en welke mensen er wanneer noodzakelijk zijn op de werkvloer. Vanaf 13 december zal de thuiswerkplicht zakken naar drie dagen per week.

Horeca 

De mondmaskerplicht is opnieuw van toepassing in de horeca (ook tijdens privébijeenkomsten), bovenop de coronapas: als je binnenkomt op café of op restaurant en als je jezelf binnen verplaatst, is het weer verplicht om een mondmasker te dragen. Het masker mag af als je zit. 

School 

In het secundair onderwijs is het mondmasker terug verplicht bij verplaatsing en wanneer er geen afstand gehouden kan worden en de ruimte onvoldoende verlucht is. Het masker mag af als je gaat zitten en er voldoende afstand en verluchting is. 

Discotheken en nachtclubs 

Discotheken en nachtclubs krijgen de keuze: ofwel combineren zij het Covid Safe Ticket met een zelftest aan de deur, ofwel met het mondmasker. Met andere woorden: als er niet met een zelftest wordt gewerkt als  extra defensielijn, moet het mondmasker gedragen worden als je je verplaatst. Oók tijdens het dansen. Wordt er wel gewerkt met een zelftest, dan mag er zonder masker gedanst worden. Voor danscafés gelden  dezelfde regels als voor de rest van de horeca: het mondmasker moet verplicht op tenzij je neerzit.  

Sport 

De CST en masker-combinatie geldt ook in culturele instellingen als concertzalen, theaterzalen en schouwburgen, musea en (indoor) pret- en themaparken. Het mondmasker is ook verplicht in fitnesscentra. Tijdens h het sporten mag het mondmasker af.

Hoe gaan we Kerst en Nieuwjaar vieren in 2021 - 2022 ?

Over de feestdagen is nog niet gesproken door de politiekers. Wel heeft professor Steven Van Gucht op 15/11/2021 tijdens de uitzending van VTM Nieuws gezegd dat we Kerstmis en Nieuwjaar zullen kunnen vieren in kleine kring. Hij vindt het wel nog te vroeg  om te vroeg om te zeggen op welke manier. Alles hangt af van de situatie in december.

Luister zeker even naar het onderstaande liedje van Qmusic, zo fleuren we de boel wat op.

×
Blijf geïnformeerd

Wanneer u zich abonneert, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op offiRent.be zijn, zodat u deze niet mist.

Maatschappelijke zetel thuis?
Virtueel kantoor huren in Limburg

Gerelateerde berichten

 
 • VIRTUEEL ADRES
 • 80 € *
 • Ons ADRES PLAN is ideaal als u uw bedrijf wenst uit te breiden naar andere steden of landen.
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post
 • voorwaarden: Prijs jaarcontract is 95 EUR/maand met een korting van 15 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.
 • VIRTUEEL TELEFOON
 • 115 € *
 • U krijgt een lokaal telefoonnummer, dat in naam van uw bedrijf beantwoord wordt door onze professionele medewerkers.
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post
 • Eigen telefoonnummer
 • voorwaarden: Prijs jaarcontract is 125 EUR/maand met een korting van 10 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.
 • START KANTOOR
 • 180 € *
 • U kunt tot 3 dagen per maand gratis gebruik maken van een CO-working desk om te werken, mensen te ontmoeten of interviews af te leggen..
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post + eigen binnenbrievenbus
 • Eigen telefoonnummer
 • 3 dagen (per maand) gratis CO-working desk.
 • Voorwaarden: Prijs jaarcontract is 200 EUR/maand met een korting van 20 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.