регистрирана канцеларија верплаасен

зошто изберете еден виртуелна канцеларија?

Startе започнете бизнис од страст кон претприемништво.

Сонувате да имате своја канцеларија каде ќе се справите со неа изгради ја својата деловна активност. Започнување дома канцеларија се чувствува безбедно и познато затоа што е ефтино и ви овозможува да градите капитал. Долгорочно, треба добро да ја преместите вашата компанија на надворешна локација. Меѓутоа, среден чекор е изнајмување регистрирана канцеларија. Вие изнајмува деловна адреса без директно изнајмување физичка локација. Кои се придобивките од ова и како може Offirent да ви помогне со ова? Среќни сме да ве информираме за преместување на адресата за локацијата и за тоа како тоа ви помага презентирајте ја вашата компанија на професионален начин до вашата целна група.

Каде ја воспоставувате официјалната адреса на вашата компанија?

За започнување бизнис во Лимбург, потребна е официјална адреса каде ќе ви биде испратена поштата. Многу почетни претприемачи ја користат својата домашна адреса или адресата на нивните родители како свое место. Ова има смисла, затоа што новите технологии го олеснуваат работењето од дома. На пример, заштедувате на вашите трошоци за работење и можете да направите многу работа на едно место: одржувате состаноци преку Skype и ја извршувате вашата администрација на Интернет од зад вашата работна маса. Сепак, нема само предности да се работи дома или родителство.

Зошто да не ја сместиме регистрираната канцеларија на родители или домашна адреса?

Иако е примамливо да управувате со вашиот бизнис на овој начин, има доволно предности да наведете претставничка деловна адреса. Како самовработена личност, вие не сакате да примате клиенти во вашиот дом (родители), туку во убава канцеларија. На тој начин не мора секогаш да бидете сигурни дека вашата куќа е уредна и чиста. Покрај тоа, службената канцеларија, вклучувајќи адреса, изгледа попрофесионална од домашната адреса. Така, привлекувате повеќе клиенти. А што е со целата пошта што пристигнува? Зарем не е попријатно да ги одржувате деловните и приватните работи одделни? Ова го постигнувате со изнајмување на службена деловна адреса од Offirent.

Зошто да изнајмите регистрирана канцеларија?

Постојат неколку причини зошто е интересно да изнајмите професионална канцеларија од нашата компанија. Можете да изнајмите деловна адреса од Offirent за само 80 евра месечно. Ова вклучува бесплатна флекс биро до 2 часа месечно и се заснова на достапност. Да претпоставиме дека сакате да примате клиенти, добавувачи или администратор, ова лесно може да се направи на убава и професионална локација. Конечно, корисно е и вие самите да изнајмите адреса за вашата компанија. Тоа е одличен начин да се формира локална во регионот. Изнајмувањето службена адреса за вашата компанија не мора да биде скапо. Информации без обврска информирајте се за можностите што Offirent ви ги нуди и вашата компанија.

Како да ја преместите регистрираната канцеларија во Белгија?

Дали сте убедени и сакате да го преместите вашето место од домашна адреса на деловна адреса? Тогаш, несомнено се поставува прашањето: како да се премести регистрираната канцеларија во Белгија? Со единствена сопственост, вашата официјална деловна адреса е вашата домашна адреса и поднесувате промена на деловната адреса преку шалтер за деловни активности. Можни се повеќе опции со компанија. Со компанија ви треба официјална адреса од која ја водите вашата компанија. Ова го снимате во статутите. На БВБА треба да организирате состанок и да ангажирате нотар. Вториот ја соопштува промената до трговскиот суд што ја прави конечната промена на адресата. Можете да го спречите тоа со споменување превентивно во статутот дека вие како менаџер може да ја смените адресата на вашата компанија сами.

Која е разликата помеѓу деловната единица и регистрираната канцеларија?

Пред да започнете потег, сигурно мора да знаете што точно се движите. Единицата за локација е местото каде што работите ефикасно, но исто така може да се состои од повеќе единици. Размислете, на пример, повеќе продажни места, канцеларија или магацин. Сите единици за основање на вашата компанија мора да бидат наведени во CBE (банка за крстопат) за претпријатија. Важно е информациите да се ажурираат, затоа што со нецелосни или неточни информации ризикувате парична казна. Со компанија ви треба и официјална адреса од која управувате со вашата компанија. При преселбата, актите за асоцијација исто така треба да бидат изменети и понекогаш тоа значи и промена на јазикот. Ова е холандски во Фландрија, но француски во Валонија. И двајцата се можни на седиштето во Брисел. Нешто да се земе предвид при пренесување на регистрирана канцеларија.

Кој информирате за вашиот потег?

При преместување на вашата компанија, важно е да се информираат голем број власти. Различни власти автоматски се известуваат кога вашата компанија се движи. Овие се, на пример, вашиот фонд за здравствено осигурување, осигурителни индустриски несреќи и регионални компании за домување. Покрај тоа, зависи од вас самите да ги информирате различните страни за преместување на вашето место. Ова вклучува клиенти, добавувачи, но и вашите банкарски и трговски списанија на кои сте се претплатиле. Затоа, пријавете промена на CBE или направена од вашиот сметководител или сметководител. Секогаш направете го ова што е можно побрзо, по можност во рок од 8 дена. Не претпоставувајте дека сè е наредено автоматски, но следете ја официјалната постапка за да избегнете парична казна.

Што е привлечно да се направи избор за Offirent?

Секако, можете да поставите деловни активности на кое било место, но Offirent нуди почетни претприемачи различни предности, што го прави интересно да го изнајмите вашиот канцелариски простор од нас. На овој начин ви нудиме можност лесно да примате клиенти и добавувачи. Може да имате и одлична средба со книговодителот или сметководителот. Исто така, среќни сме да ви помогнеме при обработката на поштата. На пример, ја сортираме вашата пошта и се согласуваме со вас какви се вашите желби. Можеме да ја скенираме вашата пошта и да ја испратиме на вашата e-mail адреса. На тој начин нема да пропуштите важен пост. Во Offirent, неколку почетници ангажираат флексибилно работно место, така што секогаш можете да разговарате или да се поврзувате со други хонорарни преведувачи. Дури и попладне или вечер е можно Netflix.

Кои се придобивките од надворешната канцеларија?

Изнајмувањето службена адреса за вашата компанија во Offirent, според тоа, е привлечно од повеќе причини: добивате клиенти и добавувачи на атрактивна деловна локација, ги одржувате приватните и деловните активности разделени и ги привлекувате клиентите побрзо. Покрај тоа, убаво е ако сакате да го промените вашиот бизнис локално во регионот. Можеме да замислиме дека по некое време ви треба флексибилен простор за вашата компанија повеќе од 2 часа месечно. Можеби дури и барате фиксно работно место затоа што вашата компанија расте. Исто така, среќни сме што размислуваме заедно со вас во ова.

Зошто да контактирате со Offirent за изнајмување деловна адреса?

Дали е стимулирана вашата iosубопитност и дали сакате да знаете повеќе за изнајмување на службена адреса за вашата компанија? Не двоумете се да не контактирате. Среќни сме да ве информираме и трпеливо да ги слушаме вашите желби. Ние правиме сè за да ве поддржиме оптимално, за да можете целосно да се фокусирате на вашата основна дејност. На овој начин успевате всушност да изградите компанија за која се гордеете. Среќни сме што придонесуваме за ова. Контактирајте нè и откријте што Offirent може да направи за вас.

Лезен 2570 пати