свој да започне бизнис во Белгија

свој физичка адреса на деловна активност

Виртуелна канцеларија е една вистинска физичка адреса каде ти клиенти и добавувачи може да прими

Кој може да започне бизнис во Белгија?

Секој што сонува да започне сопствен бизнис, може ефективно да започне. Секако има неколку услови што мора да ги исполните - во спротивно нема да можете да основате своја сопствена компанија во Белгија. Возраст За да започнете сопствен бизнис, мора да имате најмалку 18 години. Граѓански права Во моментот кога сакате да започнете како претприемач, не можете да бидете лишени од вашите граѓански права. Ако во минатото сте биле осудувани на кривична казна со изречена професионална забрана, не можете да станете претприемач за време на казната. Ако веќе сте основале своја компанија и беше прогласена за банкрот, можете да основате нова компанија под услов судот да не ве забрани. Таквата забрана може да се изрече во случај на лажен банкрот, измама или сериозна грешка што доведе до самиот банкрот. Оваа забрана важи за период од најмалку 3 години и максимум 10 години по стечајната наредба.

Што е правна способност? И, зошто е ова толку важно ако сакам да започнам бизнис на белгиска територија?

Во принцип, секое лице има деловна способност. Ова значи дека секое лице може да изврши правни дела. Малолетните лица и оние кои се ставени под законско ограничување се неспособни. Ако сакате да започнете сопствена компанија во Белгија, мора да бидете законски компетентни. почетен претприемач кој сè уште не сака да купи / изнајми сопствен канцелариски простор;

Кои националности можат да започнат бизнис во Белгија?

Ако сте граѓанин на Европската економска област (Европската унија, Лихтенштајн, Норвешка и Исланд) и Швајцарија, слободно можете да започнете бизнис во Белгија. Сите националности надвор од Европа мора да имаат дозвола за престој и професионална картичка за да станат самовработени во Белгија. Ваква професионална картичка важи 5 години со можност за обновување секако. Цената на професионалната картичка е 140 евра по апликација и 90 евра годишно кога картичката е валидна.

Како треба да го докажете своето знаење ако сакате да започнете бизнис во Белгија?

Ако сакате да водите трговска компанија како почетен претприемач, мора да се регистрирате во Банката за претпријатија на крстопат во претпријатие за шалтер по ваш избор. Со оваа регистрација мора да го докажете своето знаење за управување со бизнисот. Либералните, интелектуалните и услужните професии или некомерцијалните претпријатија според приватното право не мора да докажуваат знаење за управување со деловните активности. За одредени професии, покрај основните познавања за управување со бизнисот, треба да имате и доволно стручно знаење. Ова е можно врз основа на вашите дипломи или практично искуство. Ако не можете, вашиот партнер или вашиот помошник може да го сторат тоа на ваше место.

Како да ја добијам мојата пошта ако сакам да започнам бизнис во Белгија?

Ако изнајмите виртуелна канцеларија од службена канцеларија, вашата поштенска адреса ќе биде регистрирана во нашата канцеларија во Лимбург. Ова значи дека вашата пошта ќе пристигне тука. offiRent рачно ја подредува поштата во вашето лично поштенско сандаче и ве известува по телефон или е-пошта кога ќе примите нова пошта. Со виртуелен договор за канцеларија постојат 3 опции за добивање на вашата пошта: сами ја земате поштата во нашата деловна зграда во близина на Хаселт. вашата пошта е дигитално скенирана и ви е испратена преку е-пошта. Поштата е испратена во затворен плик на вашата приватна адреса (без трошоци)

Сакам да започнам бизнис во Белгија, но каква е предноста на виртуелната канцеларија за мене?

Обезбедува професионален имиџ на вашата компанија | Да се ​​има престижна деловна адреса во позната област ќе обезбеди вашиот бренд да одржува кредибилен, професионален и легитимен корпоративен имиџ. Користењето физичка деловна адреса и телефонски број на вашите деловни картички, веб-страница и е-пошта ја зголемува довербата во потенцијалните клиенти и клиентите, за разлика од гледањето на бројот на мобилниот телефон и домашната адреса. Тоа ја зголемува вашата професионалност и кредибилитет како компанија и ве прави подостапни. Исто така, помага во заштитата на вашата приватност и ги одржува личните и професионалните домени одделни, што ги прави побезбедни. Без патување и можност за работа никаде | Бидејќи немате канцеларија, не мора да патувате за да работите. Ова ги прави виртуелните канцеларии поеколошки отколку традиционалните канцелариски простории. Ви овозможува да го намалите отпечатокот од јаглерод и да и помогнете на околината. Друга голема предност е што не губите време во сообраќајот или во јавниот превоз, време кое всушност можете да го потрошите на вашите важни задачи. Друга важна предност на виртуелната канцеларија е можноста за работа насекаде, во кое било време. Виртуелните канцеларии се идеални за оние кои сакаат да работат од далечина, бидејќи тоа ви дава флексибилност за работа од каде било - од дома, од плажа, од парк, од каде сакате. Ако сите ваши деловни потреби се интернет-врска, тогаш виртуелната канцеларија е идеално решение за вас. Економична и флексибилна, лесна експанзија | Една од главните предности на виртуелната канцеларија е тоа што е многу поекономична отколку традиционалната физичка канцеларија. Што е најважно, плаќате за престижна деловна адреса без да ги плаќате големите трошоци за изнајмување што ги носи тоа. Ова ви овозможува да ги одржувате оперативните трошоци ниски бидејќи ги намалувате трошоците за патување и превоз, канцелариска опрема, одржување и комунални услуги, трошоците за рецепционер со полно работно време итн. Ова ви овозможува да заштедите пари и да ги трошите вашите финансии онаму каде што ви се најпотребни - со повторно вложување во вашиот бизнис. Виртуелна канцеларија исто така ви овозможува да го проширите вашиот бизнис без да мора да се преселите во поголема канцеларија. Ова е поевтина и без стрес алтернатива на традиционалното проширување, каде што треба да се преселите во поголема канцеларија со дополнителни трошоци за изнајмување. Поголем базен за таленти | Кога работите од каде било, не сте ограничени на регрутирање таленти во околината каде што се наоѓа вашата канцеларија. Виртуелна канцеларија ви овозможува да го регрутирате најдобриот талент без разлика каде се наоѓаат. Можете исто така да ангажирате повеќе талент без да се преселите во поголеми простории. Ова ви дава многу поголем фонд за таленти за да го вработите најдобриот талент и да му помогнете на вашиот бизнис да напредува. Дополнителна деловна поддршка | Виртуелните канцелариски пакети нудат многу дополнителни функции за поддршка на вашиот бизнис, за да можете да се фокусирате само на вашиот бизнис. Не мора да се грижите за задачи што одземаат многу време, како што се ракување со повици и сортирање пошта, бидејќи повеќето виртуелни канцелариски решенија ќе се погрижат за ова за вас.

Лезен 1164 пати
Повеќе во оваа категорија: «Изнајми флекс канцеларија