Fontgrootte: +
3 minuten leestijd (599 woorden)

Coworking

coworking bij offiRent

Wat is coworking? 

Coworking is een stijl van werken die een gedeelde werkomgeving, vaak een kantoor en onafhankelijke activiteit omvat. In tegenstelling tot een typische kantooromgeving, zijn coworkers meestal geen werknemers van hetzelfde bedrijf of organisatie, maar vormen ze een verzameling van zelfstandigen, freelancers, thuiswerkers, of mensen die veel moeten reizen en toch willen werken vanuit een werkplek met collega's. 

Coworking ruimtes zijn ontworpen met het oog op "samenwerking".

Hoe werkt coworking bij offiRent?

Bij offiRent kun je heel flexibele contracten afsluiten. Dit kan bij offiRent per dagdeel, maar je kan ook een vast abonnement nemen. De diensten waarvoor je betaalt, zijn afhankelijk van wat de werkruimte te bieden heeft. Je krijgt een plekje aan een tafel of bureau, en ook de wifi-verbinding is inbegrepen. Er zijn ook heel wat extra diensten, zoals  het afdrukken of kopiëren van documenten, koffie, broodjes 's middags of catering.

offiRent heeft ook vergaderzalen die je mag gebruiken, eventueel met een een grote TV voor een presentatie.

Wie doet aan coworking? 

Zelfstandigen zijn het talrijkst aanwezig. Zij hebben vaak geen keuze: ofwel naar een coworking space gaan, ofwel van thuis werken. Dat laatste klinkt heel aantrekkelijk, maar iedereen heeft eens gezelschap nodig. Soms is het ook een kwestie van discipline, want thuis zijn er te veel dingen die je kunnen afleiden.

Ook grotere ondernemingen moedigen hun werknemers wel eens aan om in een coworking space te gaan zitten. Ook voor hen is dit immers de ideale plaats om nieuwe contacten te leggen.

Bovendien verlangen mensen er steeds minder naar om een vast bureau in een groot gebouw te hebben. Het is dus ook een manier om personeel productief en gemotiveerd te houden. 

Sommige mensen zijn voortdurend onderweg, en reizen soms letterlijk de wereld rond. Van tijd tot tijd hebben zij wel een internetverbinding en de luxe van een ingerichte werkruimte nodig.

Is werken in een coworking plaats voordeliger?

Je moet dan wel een abonnement betalen voor de huur van een bureau, toch is het veel goedkoper dan wanneer je zelf een ruimte moet kopen of inrichten. Je hoeft immers geen meubilair aan te schaffen. Een vergadering gepland? Dan doe je dat in een ruimte die je huurt en met andere mensen op de werkvloer deelt. 

Voel jij je eenzaam tijdens het thuiswerken?

Als je veel thuis werkt, ga je jezelf snel eenzaam voelen. Zeker als je een eenmanszaak hebt of zelden in contact komt met klanten. Niemand om mee te praten wanneer je een koffie gaat halen, tijdens de lunch een tête-à-tête met je computerscherm, en je staat er alleen voor wanneer zich een probleem voordoet. In een coworking space zit je nooit alleen, en je hebt voldoende profielen voor handen om een uitdaging aan te pakken. 

Bovendien leer je dus ondernemers kennen uit misschien andere sectoren en kan je elkaar inspireren met ideeën en meningen over projecten. Dit kan je helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor je zaak.

Wat mag je niet vergeten als je naar een coworking ruimte gaat?

Neem een laptop mee als je er één nodig hebt. Je hebt een laptop nodig om gelijk waar te kunnen werken. Bij OffiRent is het mogelijk om een laptop te huren. Een internetconnectie is wel handig en die is er bij offiRent.

Zoals eerder verteld zit je niet alleen in een coworking ruimte. Gepraat of muziek kan je focus compleet verstoren. Op een coworking plek kan je een paar oortjes nodig hebben om je geconcentreerd te houden. Of als je op internet iets wil bekijken met geluid, stoor je dankzij de oortjes je collega-coworkers niet.

×
Blijf geïnformeerd

Wanneer u zich abonneert, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op offiRent.be zijn, zodat u deze niet mist.

Makerspace Herk-de-Stad
Maatschappelijke zetel thuis?

Gerelateerde berichten

 
 • VIRTUEEL ADRES
 • 80 € *
 • Ons ADRES PLAN is ideaal als u uw bedrijf wenst uit te breiden naar andere steden of landen.
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post
 • voorwaarden: Prijs jaarcontract is 95 EUR/maand met een korting van 15 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.
 • VIRTUEEL TELEFOON
 • 115 € *
 • U krijgt een lokaal telefoonnummer, dat in naam van uw bedrijf beantwoord wordt door onze professionele medewerkers.
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post
 • Eigen telefoonnummer
 • voorwaarden: Prijs jaarcontract is 125 EUR/maand met een korting van 10 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.
 • START KANTOOR
 • 180 € *
 • U kunt tot 3 dagen per maand gratis gebruik maken van een CO-working desk om te werken, mensen te ontmoeten of interviews af te leggen..
 • Receptie en logistieke diensten
 • Beheer van uw post + eigen binnenbrievenbus
 • Eigen telefoonnummer
 • 3 dagen (per maand) gratis CO-working desk.
 • Voorwaarden: Prijs jaarcontract is 200 EUR/maand met een korting van 20 EUR/maand gedurende het eerste jaar voor nieuwe contracten.
  *al onze genoemde prijzen zijn op maandbasis, exclusief BTW en gebonden aan onze algemene voorwaarden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag of terug te vinden op onze website.